Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ


ΑΠΟ :  Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟΥΝΤΙΟΥ Α

ΠΡΟΣ : ΔΝΣΗ  ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΚΥΡΙΟΥΣ ΖΗΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΣΑΡΗ

 ΘΕΜΑ : ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟΥΝΤΙΟΥ Α, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ

1) ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ , ΕΠΕΙΔΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ , ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΛΗΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥΣ.

 2) ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ, ΑΠΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ( Π.Χ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΟ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ).

 3) ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ , ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟΥΝΤΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ( ΠΑΣΑΡΕΛΑ, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,ΒΕΝΕΤΗΣ ), ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ. Η ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ (ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ), ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ  ΜΕ ΤΗΝ ΟΔΟ ΣΑΜΟΥ, ΟΠΩΣ Η ΟΔΟΣ ΣΤΟΥΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΟΔΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ. ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΗ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΔΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.

ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ, ΌΤΙ Η  ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ-ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ. ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΥΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΊΝΑΙ (ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ) Η ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΗΣ Γ. ΡΕΠΠΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΙΣΙΑ ΣΕ ΒΑΣΙΚΟ ΑΞΟΝΑ, ΤΗΝ ΟΔΟ ΣΑΜΟΥ. Η Γ. ΡΕΠΠΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΙΔΗ ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΑΔΥΝΑΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΌ ΤΗΝ Χ. ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΣΑΜΟΥ.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ, ΟΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΟΥ  ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ, ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ                                                                                       ΜΑΡΟΥΣΙ  28/2/14
 
 Α.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ    Β.ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ   Ι.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ   Ι. ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΣ  Β.ΠΕΜΜΑΣ  Β.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

9 σχόλια:

  1. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΡΩΤΗΣΕ ΕΜΑΣ, ("ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ" ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ), ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΟΣ, ΟΤΑΝ ΡΥΘΜΙΖΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΡΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΕΑΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ; ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΜΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ;

    ΡΩΤΗΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΑ ΟΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΜΕΛΛΙΣΙΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ (ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ) ΑΛΛΟΤΕ ΤΟΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΚΟΥΚΙΔΗ ΚΙ ΑΛΛΟΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΑΜΦΙΔΡΟΜΗΜΕΝΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ!

    ΕΚΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΠΡΑΞΑΝ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΟΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΠΡΑΞΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑΝΑ ΕΙΧΑΝ, ΗΤΟΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΟΥΝΤΙΟΥ, ΤΩΝ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΑ, Κ.Ο.Κ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΣΤΟΥΝΤΙΟΥ.

    ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΚΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 08.02.2014 ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ, ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΜΕ. ΚΑΙΤΟΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ (ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ) ΣΤΙΣ 12.02.2014 ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ. (ΙΔΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΠΡΟΣ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ)!.

    ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ, Η' Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, Η' ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΟΥΤΟ (ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1) Αναγνωρίζουμε και αναμένουμε από το Σύλλογό μας την υποστήριξη και τις ενέργειες που πρέπει να πράξει, ώστε η οδός μας Χρυσάνθου Τραπεζούντος ως διαδημοτική οδός να μην γίνει το εξιλαστήριο θύμα των όμορων Δήμων και προς τούτο (όπως σας έχουμε ενημερώσει) θα πρέπει να μονοδρομηθεί με κατεύθυνση προς την Λεωφόρο Δημοκρατίας ακολουθώντας αντίθετη ροή σε σχέση με τις παράλληλες οδούς.
    2) Θεωρούμε ότι πριν από κάθε σχετική ενέργεια ο Σύλλογός μας, θα έπρεπε να ενημερωθεί για τις πολύχρονες ενέργειες των κατοίκων της οδού (ξεκινούν από το 2007) σε αμφότερους Δήμους καθώς και τις ιδιαιτερότητες που έχει ως δρόμος (διαστάσεις – μη ύπαρξη πεζοδρομίου – τυφλό σημείο εισόδου κ.λ.π) σε συνδυασμό με τις ενέργειες για την δημιουργία πάρκου επί της Χρυσάνθου Τραπεζούντος.
    3) Σχετικά με τη διασφάλιση πρόσβασης στο εμπορικό κομμάτι της περιοχής, είναι ξεκάθαρο ότι αφορά μόνο στο κατάστημα Βενέτη (για την Πασαρέλα υπάρχει πρόσβαση από την οδό Ειρήνης και για τον Βασιλόπουλο βρίσκεται στην αντίθετη κατεύθυνση και επιπλέον δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο). Κατά τα υπόλοιπα είμαστε σύμφωνοι με την πρότασή σας.
    θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε, ότι ως κάτοικοι σε αντίστοιχες κυκλοφορικές ρυθμίσεις που έγιναν τα προηγούμενα έτη από τον τέως Δήμο Μελισσίων, δεν ερωτηθήκαμε ως προς την εφαρμογή τους και τα υιοθετήσαμε στην καθημερινότητα μας. Οποιαδήποτε άλλη αναφορά, είτε επίκληση, μας δημιουργεί την εντύπωση ότι επιθυμείται κωλυσιεργία και καθυστέρηση στο να ληφθούν μέτρα.
    Τέλος σχετικά με τις εκτιμήσεις σας για τις οδούς που συνδέονται με την Χρυσάνθου Τραπεζούντος και πιθανά σενάρια που αναφέρετε, θα σας προτείναμε να επισκεφτείτε τις σχετικές οδούς και να διαπιστώσετε εάν είναι εφικτά όλα όσα αναφέρεστε.
    Αναμένοντας, ότι οι ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί θα επιβεβαιώσουν ποιοτικά και ποσοτικά τα κυκλοφοριακά θέματα που αντιμετωπίζουμε στην οδό Χρυσάνθου Τραπεζούντος αναμένουμε την απόλυτη υποστήριξή σας. Σε αντίθετη περίπτωση ο τωρινός Σύλλογος θα πρέπει να διασπαστεί σε Σύλλογο των οδών ένθεν και κείθεν.
    Χάρης Θωμαδάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αξιότιμοι κ.κ. Παπανικολάου Θωμαδάκη,

    Θεωρώ ότι:

    Δεδομένου ότι λάβατε την πρωτοβουλία να εκθέσετε και δημοσίως τις απόψεις σας σχετικά με το ζήτημα που έθεσε το Δ.Σ με επίσημο και ουσιαστικό τρόπο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, θα μου επιτρέψετε να τοποθετηθώ επί των απόψεων σας με ορισμένες μόνο διαπιστώσεις.

    α) Για το χρονικό διάστημα των τελευταίων δύο (2) ετών δεν ενθυμούμαι να έχετε συμμετάσχει με οποιοδήποτε τρόπο στα δρώμενα, στις πρωτοβουλίες, στις ενέργειες του Συλλόγου και στην υποστήριξη συλλογικών αιτημάτων.

    β) Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα όμως –είμαι σε θέση να το γνωρίζω αρκετά καλά- το ΔΣ του Συλλόγου σας ενημέρωνε ανελλιπώς και με κάθε πρόσφορο μέσο (κατ’ οίκον διανομή ενημερωτικών επιστολών, μέσω των προθηκών του Συλλόγου, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και μέσω του blog του Συλλόγου) για τα προβλήματα/ αιτήματα/ πρωτοβουλίες του Συλλόγου της περιοχής μας.

    γ) Μέχρι πρότινος και με αφορμή το ζήτημα σας, δεν είχατε ποτέ αιτηθεί, τοποθετηθεί ή/ και συμμετάσχει σε θέματα που αφορούσαν την περιοχή μας. Εντελώς ενδεικτικά αναφέρω: αποκομιδές απορριμμάτων, καθαρισμό & αξιοποίηση κοινόχρηστων χώρων, τοποθέτηση κάδων, εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θέματα οδοκαθαρισμού, θέματα βελτίωσης οδοστρωμάτων, ηλεκτροφωτισμού). Επιπρόσθετα υπενθυμίζω ότι εκκρεμεί –παρά τις αλλεπάλληλες πρωτοβουλίες και του Συλλόγου μας- η διευθέτηση της χωροθέτησης των κάδων απορριμμάτων της γειτονιάς σας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην μελέτη των υπηρεσιών του Δήμου.

    δ) Το αίτημα σας προς το Σύλλογο τέθηκε μετά από πρόσκληση ΜΑΣ για ακρόαση από έκτακτο Δ.Σ του Συλλόγου και πάντα με σκοπό να προσφέρουμε υποστήριξη στα όποια δίκαια επιχειρήματα σας (που μέχρι τότε δεν είχαν γίνει αποδεκτά ως τέτοια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας, όπως είχαν μεμονωμένα υποστηριχθεί από εσάς)


    ε) Το Δ.Σ μελέτησε προσεκτικά το αίτημα σας, έκανε επαναληπτικές επιτόπιες παρατηρήσεις για το θέμα της οδού Χ. Τραπεζούντος και κατόπιν διαλογικής συζήτησης κατέληξε ομοφώνως στην δημοσιευθείσα –εκτός των άλλων- υποστηρικτική του αιτήματος σας, επιστολή της 28ης Φεβρουαρίου 2014, αναγνωρίζοντας ότι η οποία λύση θα πρέπει να είναι αμοιβαία επωφελής τόσο για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Στουντίου Α’ όσο και για τους κατοίκους του όμορου της περιοχής μας Δήμου. (http://syllogosstoudiou.blogspot.gr/2014/02/blog-post_28.html#comment-form)

    στ) Αναφέραμε βέβαια ως είχαμε υποχρέωση τις επιφυλάξεις συγκατοίκων μας και μελών του Συλλόγου μας, ότι εάν δεν δοθεί οριστική και ολοκληρωμένη λύση από τον όμορο δήμο (για την είσοδο των κατοίκων από τις κύριες οδούς του δήμου τους στην περιοχή τους) ελλοχεύει ο κίνδυνος μετατόπισης του προβλήματος σε παρακείμενες της περιοχής μας οδούς.

    ζ) Σε κάθε περίπτωση προσωπικά και θεσμικά υποστηρίζω κάθε επίλυση που θα προκύψει από τις αρμόδιες εξειδικευμένες υπηρεσίες του Δήμου, στο πλαίσιο και στο πνεύμα της υποστηρικτικής μας επιστολής που έχει ήδη αποσταλεί προς την Δ/ση Κυκλοφοριακού του Δήμου .

    η) Τέλος θα ήθελα να σας ενημερώσω, ότι σε περίπτωση που επιθυμείτε, μπορείτε σε συνέχεια του γράμματος και της ουσίας των σχολίων σας να καταθέσετε τις θέσεις και τις προτάσεις σας, στην επικείμενη Γενική Συνέλευση των κατοίκων της περιοχής μας, εφόσον βεβαία διαθέτετε την ιδιότητα των καταστατικά ενήμερων μελών του Εξωραϊστικού Συλλόγου Στουντίου Α’.

    Με εκτίμηση.

    Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος/ Μέλος του Δ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τριανταφυλλόπουλε,

      α) αρκετά χρόνια ασχολούμαστε με τα δρώμενα της περιοχής.

      β) μας ενημερώνατε και σας απαντούσαμε

      γ) έχετε τοποθετήσει ήδη κάδο στη οδό Μεσσήνης. Τη μελέτη
      όμως, παραλείψατε να μας την προσκομίσετε. Αυτή η μελέτη
      έγινε βάσει των αναγκών (όγκο απορριμάτων) της οδού;
      Ποιός έχει συλλέξει τα στοιχεία, ήτοι τους όγκους των
      απορριμάτων; Έχει ληφθεί υπόψη στην εν λόγω μελέτη η ύπαρξη άλλων κάδων στις όμορες
      οδούς; Ή τοποθετήθηκε ο κάδος βάσει κάποιον άλλων
      κριτηρίων; Ως προς τα υπόλοιπα θέματα που αναφέρετε,
      θεωρούμε ότι πράξατε εν γένει ορθά και δε χρήζει περαιτέρω
      σχολιασμού.

      δ) εδώ δεν λέτε την αλήθεια κύριε Τριανταφυλλόπουλε. ΔΙΚΗ ΜΑΣ
      ήταν η πρωτοβουλία. Όσον αφορά τα όποια αιτήματα μας που
      δεν έγιναν ποτέ αποδεκτά από της αρμόδιες Υπηρεσίες του
      Δήμου (εάν υπήρχαν ποτέ τέτοια), πείτε ΜΑΣ εσείς ποιά ήταν
      τούτα και για ποιό λόγο δεν έγιναν αποδεκτά.

      ε) Ο σύλλογος Στουντίου Α είναι σύλλογος Αμαρουσίου ή
      εκπροσωπεί και τους όμορους Δήμους; Όταν λέτε να είναι
      αμοιβαία επωφελής λύση και για τους κατοίκους του όμορου
      Δήμου Πεντέλης, ξέρετε ότι παραδέχεστε ότι δέχεστε και τις
      εντολές των κατοίκων του όμορου Δήμου; Αυτό εκπροσωπείτε;

      στ) αφού συλλέξατε όλα τα οχήματα της περιοχής και τα
      μεταφέρατε στην οδό Τραπεζούντος, τώρα μας λέτε ότι
      "ελλοχεύει ο κίνδυνος μετατόπισης του προβλήματος σε
      παρακείμενες της περιοχής". Θεωρείτε τους κατοίκους της
      Τραπεζούτος τόσο ευηθείς; Υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας; Εσείς
      δεν τα μετατοπίσατε από τη δική σας περιοχή στη δική μας
      οδό όλα τα οχήματα;
      Στεγανοποιήσατε την δική σας περιοχή και μας προκαλείτε
      από πάνω με τη προκλήτική σας φράση "ελλοχεύει ο κίνδυνος
      μετατόπισης του προβλήματος σε παρακείμενες της περιοχής"

      Κ. Παπανικολάου

      Διαγραφή
    2. ΥΓ προς ενημέρωσή του σύλλογου Στουντίου Α:

      "απάτη διαπράττει όποιος, με σκοπό να αποκομίσει ο ίδιος ή άλλος παράνομο περιουσιακό όφελος, βλάπτει ξένη περιουσία, πείθοντας κάποιον σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή, με την εν γνώσει παράσταση (τονίζεται διότι έχει σημασία) ψευδών γεγονότων ως αληθινών ή την αθέμιτη παρασιώπηση αληθινών γεγονότων"

      Όταν λαμβάνονται αποφάσεις στο σύλλογο σας να το έχετε πάντα στο νου σας!

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τριανταφυλλόπουλε,

      Καταρχήν ευχαριστώ για την φιλοξενία των απόψεων μας καθώς και τις απαντήσεις σας.

      Είναι πλέον απόλυτα κατανοητό ότι οι προτεραιότητες του Συλλόγου σας είναι διαφορετικές από αυτές που σας έχουμε αναφέρει επανειλημμένα και αφορούν την ποιότητας διαβίωσης και την προστασία της περιουσίας μας.

      Θα αναζητήσουμε από μόνοι μας την επίλυση των προβλημάτων της γειτονιάς μας.

      Με εκτίμηση
      Χάρης Θωμαδάκης

      Διαγραφή
  4. ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΤΟΥ Κου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
     
    Νο1
    α) Όπως προκύπτει απο το βιβλίο μελών του Συλλόγου, εσείς προσωπικά είστε μέλος τα τελευταία (2) χρόνια, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι είσαστε και ενεργό, καθόσον σε κάποια Ομ. Εργασίας ή Επιτροπή έχετε συμμετάσχει, ούτε υπάρχει γραπτό εισερχόμενο σας στην αλληλογραφία μας.
    Εάν αναφέρεστε σε ενέργειες δικές σας (μεμομωνομένες & εξωσυλλογικές) πρός τις Δημοτικές ή άλλες αρχές, αυτές ουδέποτε τις κοινοποιήσατε σε εμάς. (γιατί άραγε;)
    Επίσης μόλις πρίν απο ένα (1) μήνα παρουσιαστήκατε στο Σύλλογο με το προσωπικό σας αίτημα, και εμείς ΑΜΕΣΑ ΕΝΕΡΓΗΣΑΜΕ, προωθώντας το, στην αρμόδια Δ/νση του Δήμου μας.

    Νο2
    β) Η μόνη -γραπτή- απάντηση που έχουμε λάβει απο εσάς προσωπικά, αφορά στα σχόλια της παρούσας δημοσίευσης.  

    Νο3
    γ) Το ΔΣ του Συλλόγου δεν τοποθετεί κάδους πουθενά κύριε. Προς ακύρωση των ισχυρισμών σας, γνωρίζετε ότι Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ έχει εκπονήσει την μελέτη, μελέτη την οποία έχουμε αναρτήσει, προς ενημέρωση όλων την 27/04/2013 στο παρόν Blog, αλλά και στις δύο (2) προθήκες του Συλλόγου μας.
    Είναι αδιάψευτο γεγονός το ότι ΤΡΕΙΣ (3) ΦΟΡΕΣ συνεργεία του Δήμου επιχείρησαν να κατασκευάσουν εσοχή πεζοδρομίου για τον προβλεπόμενο κάδο έξωθεν του συγκροτήματός σας, (σ.σ ο οποίος είναι ο μοναδικός που εκκρεμεί σε όλη την περιοχή) αλλά απομακρύνθηκαν απο συγκατοίκους σας.
    Επιμείναμε στην ολοκλήρωση της υλοποίησης της μελέτης γιατί δεχθήκαμε έντονες διαμαρτυρίες άμεσα, και μέσω του Δήμου, από γείτονες σας, που αποδέχτηκαν τον κάδο τους, αλλά ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΡΧΗΣ δεν συμφωνούσαν με τις δικές σας ενέργειες.
    Τέλος, η επιτροπή καθαριότητας, έχει προχωρήσει τα τελευταία δύο (2) χρόνια σε εθελοντικούς καθαρισμούς και έχει συνδράμει στην έλευση του οδοκαθαριστή. Επίσης, Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΧΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ για τον καθαρισμό της οδού σας, την αποψίλωση των κοινόχρηστων χώρων έναντι της οικίας σας, το κλείσιμο των γουβών του δρόμου σας και την τσιμεντοποίηση της διπλανής σας οδού Ι. Αδάμ.

    Νο4
    δ) Το αίτημα σας κε Παπανικολάου δεν είχε ποτέ επίσημα υποβληθεί προς τον Σύλλογό ΜΑΣ. Αμέσως μόλις -προφορικά- ενημερώσατε τον κ. Πρόεδρο, αυτός συγκάλεσε έκτακτό Δ.Σ με ΜΟΝΑΔΙΚΟ θέμα το ΘΕΜΑ ΣΑΣ, στο οποίο προσκληθήκατε πρός ακρόαση και διαμόρφωση γνωμής/ θέσης, η οποία και ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ. Μήπως λοιπόν λέω ψέματα όταν λέω ότι η πρωτοβουλία σύγκλισης έκτακτου Δ.Σ με μοναδικό θέμα την Τραπεζούντος αφορούσε πρωτοβουλία μας;

    Νο5
    ε) Ο Σύλλογος Στουντίου Α' ήτοι ο Συλλογός ΜΑΣ, εκπροσωπεί και έσας όπως είναι προφανές.
    Δυστυχώς για εσάς όμως, ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΣΑΣ αλλά και τους κατοίκους της Ειρήνης π.χ. Οφείλετε να αντιληφθείτε, ότι ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗ του Δ.Σ να επιδιώκει με τις προτάσεις του, την ριζική επίλυση των προβλημάτων, και ΟΧΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΟΥΣ (κυκλοφοριακού ή καθαριότητας) από τις οικίες μας στους γείτονες μας.
    Ως μέλος του Δ.Σ θεωρώ επίσης "οτι η εκδήλωση πυρκαγίας" στο Κτήμα της Τραπεζούντος που ανήκει στον ομόρο Δήμο, δεν "θα σταματήσει να σας ρωτήσει εάν είστε κάτοικος Αμαρουσίου" πρίν εξαπλωθεί στο δικό σας σπίτι.

    Νο6
    στ) Κ. Παπανικολάου το Δ.Σ του Συλλόγου, στις μόνες περι-συλλογές που έχει προχωρήσει είναι για τα απορίμματα έξω και πλησίον των κάδων (πάντα και επί της οδού Τραπεζούντος). Ποτέ μέλος μας δεν συνέλεξε αυτοκίνητα να τα δρομολογήσει επί της οδού σας. Άλλωστε, τόσο η Αγ. Ειρήνης, όσο και η Στουντίου είναι κύριοι άξονες κυκλοφορίας.
    Ως μελετητής και μέλος μας, γνωρίζετε ότι οι ρμόδιες υπηρεσίες του ΔΗΜΟΥ εκπόνησαν και υλοποίησαν την κυκλοφοριακή μέλετη ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, και ότι για τις όποιες ανασκοπήσεις το Δ.Σ σας ενημέρωνε πάραυτα (αλληλογραφία, blog, προθήκες). Θα ήθελα να σας ρωτήσω, εσείς και όταν αντιληφθήκατε αυτό που υποστηρίζετε ότι συνέβη, γιατί δεν διαμαρτυρηθήκατε, "απαντήσατε" ή προσφύγατε στις αρμόδιες δημοτικές αρχές; Μήπως οι μέχρι πρότινος ενέργειές σας ήσαν ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ;

    Τέλος παρακαλώ να κλείσει αυτός ο κύκλος της αντιπαραβολής απόψεων εδώ, θεωρώντας ότι χάνουμε πολύτιμο χρόνο στην αντιπαραβολή, παρά στην επίλυση των προβλημάτων.
     
    Με εκτίμηση 
    Β. Τριανταφυλλόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κ. Τριανταφυλλόπουλε,

      καταρχάς το ρηθέν λήμμα απο είναι δισύλλαβο κι απαιτεί τόνο (άπο ή από;).

      Σχετικά με τους κάδους επί της Μεσσήνης: διαβάστε καλά τι λέει η απόφαση για τους κάδους! Όλες οι οδοί στην περιοχή Στουντίου έχουν έναν κάδο απορριμάτων και στη δική μας οδό θέλετε να υπάρχουν δύο; Μήπως μπήκε εκ παραδρομής; Μήπως έγινε εκ του πονηρού;

      Τα περί αποψίλωσης, σκυροδέτησης οδού Αδάμ, κλπ., αφορά όλους τους κατοίκους της περιοχής Στουντίου κι είναι μεταξύ άλλων εντός ακτίνας επιρροής και της δικής κατοικίας (κι εφόσον έγιναν όλα τα αναφερθέντα, καλώς έγιναν, αλλά δεν έγιναν μόνο για εμάς).

      Τέλος, όσον αφορά το θέμα της οδού Τραπεζούντος, σας επισημαίνω για μία και τελευταία φορά. Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη των κατοίκων της!

      Σπαταλάτε τη συμπάθεια που τρέφουν ορισμένοι κάτοικοι προς το πρόσωπα σας.

      Φιλικά

      Διαγραφή
  5. Τους τελευταίους μήνες ζούμε τη λογική του παραλόγου στην περιοχή.
    "Κάποιοι" θεώρησαν σωστό να μονοδρομήσουν όλους τους γύρω δρόμους, με αποτέλεσμα να κάνουμε κύκλους για να φύγουμε από το σπίτι μας ή για να πάμε σε αυτό.
    Και σαν να μην έφτανε αυτό ο μοναδικός δρόμος που επιτρέπεται να πάμε για να βγούμε στον κεντρικό, με κατεύθυνση προς το Μαρούσι, η Στουντίου, έχει πρόβλημα και κάθε φορά που βρέχει κάνει καθίζηση.
    Σήμερα, δε, ανακαλύψαμε ότι ερχόμενοι από Μελίσσια, κάτι γίνεται με το φανάρι της Νέας Λέσβου, που κάναμε "αναστροφή" και μάθαμε ότι πλέον θα πρέπει να μπούμε μέσα στη Νέα Λέσβο, να κάνουμε κύκλο κάποια τετράγωνα και να βγούμε από ένα στενάκι στον κεντρικό πάλι, που δεν έχει καν φανάρι...... Και να περιμένουμε να "πέσουμε" σε κάποιον ευσυνείδητο οδηγό να σταματήσει για να περάσουμε.
    Κατά τα άλλα, για χάρη των ψήφων στρώνεται άσφαλτος για να καλυφθούν οι λακούβες, που όλο το χειμώνα κατέστρεφαν τα αυτοκίνητά μας!!!!!
    Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι δεν κάνετε τίποτα για τα ουσιαστικά προβλήματα της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή