Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ 26/9/2012

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟΥΝΤΙΟΥ Α
 
  1)  Ζητούμε από τον Δήμο να προσδιορίσει με βάση την εμπειρία του τις θέσεις των κάδων στην περιοχή μας και να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος λαμβάνοντας υπ΄οψιν την ελάχιστη επιβάρυνση των κατοίκων.
Ο σύλλογος απεικόνισε σε σχέδιο της περιοχής τις θέσεις των κάδων όπως έχουν σήμερα .Η διαπίστωση μας είναι ότι υπάρχει έλλειψη μπλε κάδων  (σε κάποιες θέσεις υπάρχουν μόνο πράσινοι κάδοι με συνέπεια οι κάτοικοι να μην μπορούν να ρίξουν τα σκουπίδια τους σε ένα σημείο).Επίσης έχει διαπιστωθεί συσσώρευση κάδων  στις οδούς Στουντίου και Ειρήνης ενώ σε άλλες οδούς όπως Τσουνιά και Μεσσήνης  δεν υπάρχουν κάδοι με συνέπεια μέρος των κατοίκων να μην εξυπηρετείται ενώ άλλοι να ενοχλούνται έντονα λόγω της υπερφόρτωσης των κάδων τους .
Θεωρούμε  σκόπιμο να οριοθετηθούν οι θέσεις των κάδων 'η ακόμα καλύτερα να κατασκευασθούν εσοχές στα πεζοδρόμια.
     
  2) Υπάρχει έντονο πρόβλημα με την συγκέντρωση κλαδιών μπαζών και μεγάλων αντικειμένων δίπλα στους κάδους για πολλές μέρες .Θα πρέπει να ορισθεί η Διαδικασία αποκομιδής και να ενημερώσουμε τους κατοίκους γιατί το πρόβλημα όσων υφίστανται τις συνέπειες είναι ιδιαίτερα έντονο .

  3)  Θεωρούμε αναγκαίο οι συνεργάτες Καθαριότητας να κλείνουν τα καπάκια των κάδων(το ίδιο πρέπει να κάνουν  και οι κάτοικοι),να τούς τοποθετούν στις Θέσεις τους και να τούς ασφαλίζουν .Πολλούς κάδους εντοπίζουμε ανοικτούς στις παρυφές των δρόμων.

  4)  Θα θέλαμε να δρομολογηθεί η Καθαριότητα των δρόμων με όχημα καθαρισμού (βούρτσα) 'η με συνεργάτη Καθαριότητας γιατί λόγω του αέρα πολλά σκουπίδια διασκορπίζονται στους δρόμους.

   5) Αναμένομε την απολύμανση των κάδων όπως έχετε προγραμματίσει.

   6) Αιτούμεθα την διαμόρφωση και τον καθαρισμό των οικοπέδων που έχουν χαρακτηρισθεί σαν πάρκα ,πλατείες και τράπεζα γης ,να απομακρυνθούν τα μπάζα ,τα σκουπίδια και τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα. Σε συνεργασία με τον Δήμο θα εξετάσουμε δυνατότητες αξιοποίησης των κοινόχρηστων χώρων προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.
Τα οικόπεδα αυτά αναφέρονται στο συνημμένο σχέδιο της περιοχής.


       Κύριε Αντιδήμαρχε η επίλυση των παραπάνω βασικών προβλημάτων  θα συμβάλλει σημαντικά στην Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής των κατοίκων της περιοχής μας .Ο σύλλογος θα στηρίξει κάθε προσπάθειά σας προς αυτήν την κατεύθυνση.



Επαναλαμβάνω  ότι θα επιθυμούσα σύντομα τις παρατηρήσεις  των μελών του Δ.Σ καθώς και της κυρίας Ζαφειροπούλου ή άλλου μέλους της επιτροπής καθαριότητας  προκειμένου να οριστικοποιήσουμε τις ανάγκες και την πολιτική προσέγγισης του προβλήματος καθαριότητας .

   Αναφέρετε μου αν θέλετε την άποψή σας για ένα Blog που ανέβασα με προοπτική αξιοποίησής του από τον σύλλογο μας. http://syllogosstoudiou.blogspot.gr/

 Με φιλικούς χαιρετισμούς

Α.Παναγοπουλος 

ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  26/9/2012
ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ - ΠΑΜΙΣΟΥ

ΣΤΟΥΝΤΙΟΥ

ΣΤΟΥΝΤΙΟΥ

ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ - ΠΑΠΑΣΗΜΕΩΝ

ΕΙΡΗΝΗΣ - ΣΤΟΥΝΤΙΟΥ
ΕΙΡΗΝΗΣ

ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ




Παιδικος Σταθμος
                                                        



Οδός Ειρήνης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου